Hronika

"Vir" odvukao osumnjičenog za krijumčarenje migranata

"Vir" odvukao osumnjičenog za krijumčarenje migranata
Foto: N.N. | "Vir" odvukao osumnjičenog za krijumčarenje migranata

BIHAĆ - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Bihaća uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo međunarodne trgovine ljudima.

Prema riječima prortparola SIPA, Luke Miladinovića, ovo lice je uhapšeno u okviru operativna akcije pod nazivom "Vir", koju ova sigurnosna institucija provodi u saradnji s Obavještajno-bezbjedonosnom agencijom BiH, te drugim domaćim i međunarodnim partnerskim agencijama u cilju sprečavanja aktivnosti borbe protiv trgovine ljudima.

Nezvanično saznajemo kako je pomenuta akcija usmjerena na razbijanje organizovanog lanca krijumčarenja i prebacivanja migranata na područje Unsko sanskog kantona.

Krijumčarenje migranata i njihov transport u USK iz drugih dijelova zemlje, proteklih godina postao je unosna djelatnost, a sem pojedinaca ovim aktivnostima se bave i organizovane grupe.

Operativna grupa za migrantsku krizu USK, ranije je donijela odluku kojom se zabranjuje transport ilegalnih stranih državljana u ovaj kanton, kao i izdavanje privatnog smještaja ovim licima.

Kako bi se ova zabrana provela u djelo, posljednjih mjesec dana značajno je povećana aktivnost inspekcijskih i policijskih organa u USK na planu kontrole ovih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije