Hronika

Više od 100 dokaza u procesu protiv optuženih u predmetu "Trezor"

Više od 100 dokaza u procesu protiv optuženih u predmetu "Trezor"
Foto: Ilustracija | Više od 100 dokaza u procesu protiv sedmorice optuženih u predmetu "Trezor"

BANJALUKA - Republičko javno tužilaštvo najavilo je izvođenje više od 100 dokaza u procesu protiv sedmorice optuženih u predmetu "Trezor", a koji su danas u banjalučkom Okružnom sudu negirali krivicu za više pljački teških blizu dva miliona maraka.

Suđenje optuženima još nije zakazano, ali su Siniša Straživuk (49), Jovica Karać (42), Miloš Mrđan (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40),  Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29) juče ustvrdili da nisu krivi.

Prema optužnici, oni su bili članovi zločinačkog udruženja koje je od 2008. do kraja 2011. godine haralo na području Banjaluke, Prijedora i  Kneževa/Skender Vakufa.

Najveći plijen, sudeći po optužnici, odnesen je u aprilu 2011. godine, kada je iz Komercijalne banke u centru Banjaluke ukradeno 1.035.230 KM.

Terete ih, uz ostalo, i za pljačku 572.857 KM, koliko je oteto od radnika agencije "Alfa sekjuriti" u Banjaluci, kao i za krađu 229.854 KM, koliko je oteto od "Pošta Srpske" u napadu na transportnu pošiljku.

Podsjetimo, Ćulum i Galić već su u zatvoru. Republičko javno tužilaštvo nedavno je uložilo žalbu na odluku banjalučkog Okružnog suda da iz pritvora pusti Straživuka, Mrđana, Karaća, Pavlovića i Kneževića.

Tužilaštvo je nakon potvrđivanja optužnice tražilo da oni iza brave ostanu još dva mjeseca, ali im je Sud umjesto pritvora odredio mjere zabrane, kao i oduzimanje putnih isprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije