Hronika

Više osoba privedeno zbog ubistva u Sokocu

Više osoba privedeno zbog ubistva u Sokocu
Foto: Srna/Printscreen | Više osoba privredeno zbog pucnjave na Sokocu

ISTOČNO SARAJEVO - Više osoba je privedeno u policijsku stanicu i saslušano u vezi sa pucnjavom u Sokocu u kojoj je jedno lice poginulo, a jedno povrijeđeno, potvrdilo je Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

Sekretar ovog tužilaštva Neven Kramer rekao je za Srnu da će nakon prikupljanja svih dokaza o pucnjavi na Sokocu biti donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora osumnjičenom.

Kramer je rekao da je jedno lice, koje se sumnjiči da je učestvovalo u pucnjavi, na bolničkom liječenju pod nadzorom policije.

"Ne znamo da li će mjera pritvora biti određena danas ili sutra, pratite našu veb stranicu gdje ćemo sve objavljivati", naveo je Kramer.

"Biće preduzimane i ostale mjere i radnje na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela", naveo je Kramer.

Kazao je da je dežurni tužilac, odmah po saznanju za jučerašnju pucnjavu na Sokocu, izašao na lice mjesta i rukovodio svim mjerama i radnjama s ciljem otkrivanja i procesuiranja počinioca krivičnog djela.

Podsjećamo, u Sokocu je juče oko 18 časova došlo do obračuna između pripadnika dvije kriminalne grupe i tom prilikom ubijen je Miroslav Milinković zvani Bato. Uhapšene su dvije osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, na Milinkovića su u ulici Cara Lazara pucala dva muškarca i jedan je ranjen u razmjeni vatre, dok je drugi uhapšen. Navodno se radi o osobi za koju se sumnja da je bliska "Škaljarskom klanu".

Milinković je već prolazio kroz policijske evidencije, a MUP Srpske je krajem decembra prošle godine protiv njega podnio izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine podmetnuo eksplozivnu napravu pod automobil "ford galaksi" koji je koristio Ognjen Orašanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije