Hronika

Vitez se oprašta od poginulih supružnika: Koliko života treba da nestane?

Vitez se oprašta od poginulih supružnika: Koliko života treba da nestane?
Foto: Dnevni avaz | Vitez se oprašta od poginulih supružnika: Koliko života treba da nestane?

VITEZ - Bračni par Drago (67) i Klara Štrbac (62) iz Viteza poginuli su jutros u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod tog grada kada ih je u ranim jutarnjim satima kao pješake udario kombi.

Prema nezvaničnim informacijama, supružnici su u zoru išli na misu zornicu, a tragedija se desila oko pet časova.

Supružnici, koji su inače iz Jardola, kod Viteza, poginuli su upravo u tom mjestu kada ih je pokosio kombi mercedes, kompanije "Bajra", a kojim je upravljao tridesetogodišnji E.S. iz Novog Travnika

Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK, rekao je da se nesreća u kojoj su učestvovali kombi i dvoje pješaka desila u 4.40.

Pješaci D.Š. i K.Š. su, nažalost, nastradali na mjestu nesreće.

Vozač kombija je bio na ispitivanju u policiji te se utvrđuju sve okolnosti ove nesreće.

Policija je sa lica mjesta izuzela tragove koji će biti predmet vještačenja, a prema nezvaničnim informacijama, nesreći je doprinijela i magla, odnosno smanjena vidljivost na putu koji inače nema pješački prelaz.

Policija je na licu mjesta izvršila uviđaj, a zbog ove nesreće je na magistralnom putu M-5 Vitez - Bila saobraćaj bio obustavljen i preusmjeravao se na alternativne pravce.

Boris Marjanović, načelnik opštine Vitez, oglasio se u vezi s ovom nesrećom u kojoj je poginulo dvoje njegovih sugrađana, te je uputio saučešće porodici supružnika Štrbac.

"Jutros nas je sve zatekla vijest o tragičnoj smrti naših sugrađana. Ovim putem u osobno ime i u ime općine Vitez obitelji pokojnih upućujem iskrene izraze sućuti i suosjećanja u ovim teškim trenucima", stoji između ostalog u izrazima saučešća načelnika Marjanovića.

I mještani Viteza su se, takođe, na društvenim mrežama emotivnim porukama opraštali od sugrađana.

Kako navode, ovo je velika tragedija nakon koje bi konačno trebalo da bude osvijetljen pješački prelaz.

"Niti ima pješačkog niti vozači smanjuju brzinu. Tu se teško i uključivati, a i nedavno je bio udes. Koliko bi života trebalo da nestane da bi tu nešto bilo postavljeno", jedan je od komentara.

Takođe navode da je sam put M-5 opasan za pješake, jer osim pješačkih prelaza, skoro da nema ni trotoara, a vozi se brzo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije