Hronika

Vještačenje usporilo optužnicu za ubistvo Irene Predojević

Vještačenje usporilo optužnicu za ubistvo Irene Predojević
Foto: N.N. | Vještačenje stopiralo optužnicu za ubistvo Irene Predojević
Ljiljana Radić

KOZARSKA DUBICA, PRIJEDOR - Goran Jeličić, suspendovani policajac osumnjičen za teško ubistvo Irene Predojević (29), koje se desilo u Kozarskoj Dubici prije 14 godina, danas je pušten na slobodu jer Okružno javno tužilaštvo (OJT) u Prijedoru do danas nije uspjelo okončati istragu protiv njega i više nema zakonsku mogućnost da traži produženje pritvora.

Kako je za "Nezavisne" pojasnio Mladen Mitrović, glavni tužilac OJT Prijedor, Tužilaštvo i dalje vodi istragu protiv Jeličića za teško ubistvo Predojevićeve i za njega su po izlasku zatražene mjere zabrane, a čim pribave podatke koje dosad nisu iz objektivnih razloga, protiv njega će vjerovatno biti podignuta optužnica.

"Goran Jeličić je i dalje kod nas osumnjičen za krivično djelo teško ubistvo na štetu Irene Predojević, ali iz objektivnih razloga, koji ne zavise od Tužilaštva već od vještačenja - podataka koje treba da dobijemo putem međunarodne pravne pomoći, mi tu istragu nismo uspjeli okončati do dana kada mu ističe pritvor. Zakon ne dozvoljava mogućnost produženja pritvora jer je on u pritvoru devet mjeseci, što je u istrazi maksimalno koliko smo mogli tražiti, ali istraga i dalje teče protiv njega", rekao je Mitrović.

Pojasnio je da istraga u međuvremenu nije okončana iz razloga što je riječ o jako kompleksnom predmetu sa protokom vremena od čak 14 godina.

"Mi smo tražili mjere zabrane da se primijene prema njemu nakon izlaska na slobodu, odnosno da ne može napuštati mjesto prebivališta, prelaziti državnu granicu i drugo, jer istraga i dalje teče. Čim pribavimo podatke koje dosad iz objektivnih razloga nismo pribavili, mi ćemo okončati tu istragu i vjerovatno podići optužnicu protiv njega", objasnio je Mitrović.

Komentarišući ovaj slučaj, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je danas da je to stvar nadležnog tužilaštva.

"Neka ono cijeni i odluči u skladu sa zakonom i onim što je potrebno. Policija će takođe raditi svoj posao u skladu sa zakonom", rekao je Lukač.

Podsjećamo da je Jeličić uhapšen lani 31. oktobra zbog sumnje da je u avgustu 2005. godine ubio Predojevićevu na naročito svirep i podmukao način, kao i za nelegalno posjedovanje oružja.

Predojevićeva je nestala u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine u Kozarskoj Dubici, a kobne večeri sa prijateljicama je bila u jednom kafiću i pri povratku kući izgubio joj se svaki trag.

Njeno ugljenisano tijelo je pronađeno 8. avgusta te godine na divljoj deponiji u selu Božići, a ovo svirepo ubistvo je šokiralo javnost.

Irenin otac Milan nije dočekao pravdu za svoju kćerku i nakon smrti sahranjen je pored nje na dubičkom groblju "Urije", a majka Mileva ranije je rekla da je često molila istražioce da ne dozvole da i ona skonča a ne dočeka pravdu za smrt kćerke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije