Hronika

Vlasnik bivšeg "Zapleta" negira optužbe: Oprema je u magacinu

Vlasnik bivšeg "Zapleta" negira optužbe: Oprema je u magacinu
Foto: N.N. | Vlasnika bivšeg "Zapleta" negira optužbe: Oprema je u magacinu

BANJALUKA - Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen je izvještaj protiv Banjalučanina Gorana Zrnića, bivšeg direktora i vlasnika "Zapleta", zbog sumnje na prevaru tešku oko 150.000 KM na štetu "Jelen piva".

Kako nezvanično saznajemo, Zrnić je s predstavnicima ove kompanije zaključio ugovor o korištenju frižidera, suncobrana i namještaja, koje je ova kompanija uložila u sređivanje njegovog lokala u banjalučkom naselju Borik, ali je on sve to navodno prodao, nakon čega je prijavljen policiji. On je navodno tu robu prodao u sklopu kafića, a novac zadržao, umjesto da na osnovu ugovora uloženu opremu vrati "Jelen pivu".

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da je osumnjičeni G.Z. lani u maju kao odgovorno lice zaključio ugovor o prodaji robe iako na to nije imao pravo i na taj način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist od 150.000 KM.

Sada se na mjestu nekadašnjeg "Zapleta" nalazi lokal pod drugim imenom i ima novog vlasnika, a policija bivšeg vlasnika tereti za prevaru.

Zrnić, sa druge strane, tvrdi da je oprema "Jelen piva" koju je on na osnovu ugovora s tom firmom preuzeo sačuvana i nalazi se u magacinu.

Ističe da su predstavnici te firme uložili u opremanje lokala, ali nisu s njim napravili cijeli ugovor, već u iznosu do 10.000 evra.

"Većinski ugovor je bio sa djevojkom koja je lokal držala prije nas. Kada je ona zatvorila lokal, mi smo preuzeli ugovor da bismo mogli nastaviti saradnju i nikad nisam dobio novac od njih. Oprema koju sam prodao je moja, a od 'Jelen piva' ima svega 10 stolova i stolica i to nisam prodao", kazao je Zrnić.

Podsjećamo, Zrnića je lani Bojana Stojković, banjalučka starleta, na društvenim mrežama javno optužila da joj nije isplatio honorar tvrdeći da je u "Zapletu" radila mjesec dana i da nije plaćena.

Zrnić joj je tada javno poručio da ona nikada nije bila radnik restorana, već spoljni saradnik za promociju preko društvenih mreža, imala je topli obrok i napitak, a unaprijed joj je isplaćeno 300 KM.

Tada je naveo da mu je prijećeno da joj isplati honorar i da je kod njega proradio inat zbog kojeg ona, kako je rekao, neće biti plaćena, što je izazvalo brojne reakcije budući da su se njihove prepirke vodile po društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije