Hronika

Vlasniku firme ukradeno 20 satova

Vlasniku firme ukradeno 20 satova
Vlasniku firme ukradeno 20 satova

BANJALUKA - Najmanje 20 skupocjenih ručnih satova, te nakit kao i više od 5.000 KM ukradeni su iz kuće Banjalučanina Vedrana Pušića, vlasnika firme "Info Media Group".

Kako su potvrdili iz policije, pokrenuta je potraga za lopovom koji je ovu tešku krađu počinio u Ulici srpskih dobrovoljaca.

Da je ojađen, vlasnik je prijavio juče i po njegovoj prijavi, lopov je provalio prozor kuće te ušao u objekat, a zatim pobjegao s plijenom.

Uprkos pokušajima, sa Pušićem nismo uspjeli stupiti u kontakt, s tim što nam je njegov brat rekao da prepuštaju policiji da radi svoj posao i da ne žele izlaziti s komentarom.

Međutim, po nezvaničnim informacijama, krađa se dogodila pod okriljem noći, između 20 i 21 sat, dok u kući nije bilo nikoga, odnosno dok su Pušić i njegova supruga, te troje djece, bili vani.

"Lopov je, po dosad prikupljenim informacijama, došao sa zadnje strane kuće, popeo se i razbio prozor dječje sobe na spratu i ušao u objekat", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Lopov je po kući ispreturao stvari i pokupio gotovo sve što je vrednije pronašao.

"Na kući ne postoji alarm, niti bezbjednosne kamere, a zanimljivo je i da komšije nisu ništa sumnjivo čule", kaže naš sagovornik.

Ne isključuje se ni mogućnost da iza ove teške krađe stoji profesionalac u "zanatu", ili više njih, te da je svemu prethodio dugo, do najsitnijih detalja skovan plan.

"Krađa se odigrala dok stanari nisu bili u kući, što znači da iza nje stoji neko ko je bio 'potkovan' informacijama", naglašava naš izvor.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave (PU) Banjaluka, saopštila je da je ovaj slučaj prijavljen u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije