Hronika

Vođa navijača Borca sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Vođa navijača Borca sproveden u Okružno javno tužilaštvo
Foto: N.N. | Vođa navijača Borca sproveden u Okružno javno tužilaštvo

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka sproveli su juče D.K. iz Banjaluke u Okružno javno tužilaštvo na dalje postupanje nakon što je uhapšen zbog nasilničkog ponašanja.

S obzirom da oštećeni nije stavio prijedlog za krivično gonjenje za krivično djelo "Tjelesna povreda" a što je u obavezi u skladu sa članom 131. stav 1. Кrivičnog zakonika Republike Srpske, D.К. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru (Tuča i fizički napad), saopšteno je iz Policjske uprave Banjaluka.

Kako saznajemo, radi se o Dejanu Kostiću zvani Dela (29) koji je uhapšen u nedjelju nakon uznemirujućeg snimka, koji se prethodno pojavio na društvenim mrežama. Na snimku se vidi kako osumnjičeni verbalno, fizički i psihički maltretira banjalučkog konobar, koji radi u kafiću "Armando".

Kostić je, inače, vođa navijača FK Borac i član Skupštine kluba iz Platonove, a na snimku koji kruži društvenim mrežama, zahvaljući kojem je i uhapšen, vidi se kako brutalno šamara mladića, hvata ga za vrat i tjera ga da za sebe govori najprostije vulgarnosti.

Kostić je, podsjećamo, i 23. aprila oko 19 časova narušio red i mir u istom lokalu i nanio povrede M.M., koji nije tražio krivično gonjenje osumnjičenog, pa je kažnjen prekršajno zbog tuče. Odmah nakon snimka u kojem Kostić maltretira mladića, pojavljuju se i drugi snimci u vezi s njim. Dok se na jednom snimku vidi kako maltretira još jednog mladića u autu uz brojne psovke, a koji uplašen govori da je Kostić uvijek pomagao i štitio klince, na društvenim mrežama pojavilo se i neko-liko snimaka u kojima mlađi Banjalučani brane Kostića. Na jednom od tih snimaka mlađi muška-rac kaže da je Dela išamarao muškarca zapravo bra-neći klince koje je taj muškarac prethodno izudarao. On kaže na snimku i da je zahvalan Kostiću što je stao na njihovu stranu, govoreći kako je on za-pravo dobar momak koji je "pomagao klincima i davao im para".

Jedan snimaka je objavio fudbaler Dejan Zarić, koji govori da mu je Kostić pomagao kad god je mogao.

Kako je juče navedeno iz Policijske uprave Banjaluka, na osnovu video-snimka objavljenog na društvenim mrežama, a koji je prenesen i u sredstvima javnog informisanja, u kojem se vidi zlostavljanje mlađeg muškarca, 28. aprila identifikovan je, pronađen i uhapšen Banjalučanin D.K., kojeg sumnjiče da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

"D.K. je osumnjičen da je, nakon učestvovanja u narušavanju javnog reda i mira, narednog dana ponovo došao u ugostiteljski objekat, gdje je fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka", navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije