Hronika

"Volan" ih odvezao u zatvor na deset i po godina

"Volan" ih odvezao u zatvor na deset i po godina
Foto: Pixabay/Daniel_B_photos | "Volan" ih odvezao u zatvor na deset i po godina

SARAJEVO - Miroslav Pajić (35) i Sreto Pajić (32), koji su u okviru predmeta "Volan" optuženi da su krali automobile, osuđeni su u Sudu BiH na ukupno 10 i po godina zatvora.

Sud je Miroslavu Pajiću izrekao šest godina zatvora, u šta mu se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru, u kojem je bio od 27. maja 2017. do 27. novembra 2017. i od 3. jula 2018. do 30. decembra 2019.

Kao sporednu, Sud je Miroslavu Pajiću izrekao i novčanu kaznu od 40.000 KM, koju je dužan platiti u roku od jedne godine od dana pravosnažnosti presude.

Sreti Pajiću odrezana je kazna od četiri godine i šest mjeseci, u šta je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru - od 27. februara 2017. do 23. avgusta 2017. te od 1. aprila 2022. pa nadalje. Sreti Pajiću izrečena je i novčana kazna od 32.000 KM, a koju je takođe dužan platiti u roku od jedne godine od pravosnažnosti presude.

Istovremeno, Sud je optuženom Miroslavu Pajiću oduzeo 20.000, a Sreti 15.000  maraka.

Sud je donio i rješenje kojim je Miroslavu Pajiću produžena zabrana putovanja, a Sreti su ukinuti pritvor i zabrana sastajanja s određenim licima, ali mu je zabranjeno putovanje.

"Optuženi su upozoreni da im Sud može odrediti pritvor ukoliko prekrše neku od izrečenih mjera zabrane. Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba ili do upućivanja optuženih na izdržavanje zatvora", naveli su iz Suda BiH.

Oni su, podsjeća Sud, osuđeni tokom ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije