Hronika

Voz u Doboju udario ženu, pomogle joj mašinovođe

Voz u Doboju udario ženu, pomogle joj mašinovođe
Foto: Ilustracija | Voz u Doboju udario ženu, pomogle joj mašinovođe

DOBOJ - Neopreznost je umalo koštala života Ružicu Trifković (64) iz Kostajnice, kod Doboja koja je u srijedu ignorisala zvučno upozorenje dvojice mašinovođa Salem Jusić iz Visokog i Mirhet Hedžić iz Sarajeva koji su je spazili da stoji u blizini pružnog prelaza u tom selu, izlažući se tako opasnosti da je pri naletu voz povuče ka šinama.

Upravljajući talgo vozom Željeznica FBiH na relaciji Banjaluka - Sarajevo dvojica mašinovođa vidjeli su da se žena nalazi pored pruge, te su aktivirali zvučno upozorenje na koje Trifkovićeva nije reagovala, a nakon što je voz projurio pored nje oni su zaustavili kompoziciju. 

Stotinjak metara dalje pronašli su ženu sa povredema noge, te su joj na licu mjesta ukazali prvu pomoć.

Jusić i Hedžić su pozvali Policijsku stanicu Doboj 2, te istoj prijavili da su prolaskom preko pružnog prelaza u Kostajnici najvjerovatnije vozom udarili nepoznatu žensku osobu, nakon čega je na lice mjesta stigla patrola, kao i Hitna pomoć, koja je povrijeđenu ženu zbrinula i prevezla u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka". 

Trifkovićeva je zadobila rasjekotinu desne natkoljenice i hospitalizovana je u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a još uvijek nije zvanično poznato šta je tačno radila u blizini pružnog prelaza. 

U Policijskoj upravi Doboj je rečeno da je o ovom slučaju obaviješten dežurni tužilac ovdašnjeg Tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije