Hronika

Vozač BMW-a koji se tereti za smrt tri djevojke na sudu se izjasnio da nije kriv

Vozač BMW-a koji se tereti za smrt tri djevojke na sudu se izjasnio da nije kriv
Foto: N.N. | Vozač BMW-a koji se tereti za smrt tri djevojke na sudu se izjasnio da nije kriv

SARAJEVO - Almir Ejubović koji je optužen za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri djevojke iz Hadžića, danas se na ročištu u Kantonalnom sudu Sarajevo izjasnio da nije kriv.

Senad Pizović, opunomoćenik porodice Ibrica, je nakon ročišta rekao kako je očekivao da će Ejubović priznati krivicu.

Ejubovićev advokat je najavio da će pokušati s tužilaštvom sklopiti nagodbu radi potpisivanja sporazuma o priznanju krivice.

Podsjetimo, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 13. jula na autoputu A1 Sarajevo-Zenica u automobilu kojim je upravljao Ejubović život su izgubile djevojke Nađa Neradin i Ajla Ibrica, te Lejla Oruč koja je preminula u KCUS-u.

Ejubović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom.

Kako je navedeno u optužnici, on se tereti da je, upravljajući svojim neregistrovanim vozilom BMW X5 bez vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od oko 166 kilometara na sat, prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

Zatraženo je od Suda da se Ejuboviću izrekne mjera sigurnosti zabrane upravljanja vozilima u trajanju od pet godina zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

(NN/Fokus.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije