Hronika

Vozač: Najvjerovatnije sam ja udario staricu

Vozač: Najvjerovatnije sam ja udario staricu
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Vozač: Najvjerovatnije sam ja udario staricu - policija utvrđuje

SARAJEVO - Devedesetogodišnja M.K. iz Vogošće povrijeđena je kada ju je u utorak u Sarajevu udarilo vozilo čiji vozač potom nije zaustavio automobil, da bi nekoliko sati kasnije na lice mjesta teretnjakom mercedes došao vozač R.S. (68), te izjavio da je najvjerovatnije on udario pješaka.

Kako je saopšteno iz policije, ovaj šezdesetosmogodišnjak je, naime, rekao da nije vidio niti osjetio udar.

U saopštenju se dodaje da je starica teško povrijeđena, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te je potom prevezena u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju.

Kako je saopšteno iz sarajevske policije, nezgoda se dogodila u utorak u 8.50, na raskrsnici ulica Igmanska i Skendera Kulenovića, u opštini Vogošća.

"Na kolovoz je oborena M.K., a udarilo ju je teretno vozilo nepoznate marke, koje je nakon nezgode otišlo sa mjesta događaja. Istog dana u 12 sati na lice mjesta je stigao Sarajlija R.S. i izjavio da ju je najvjerovatnije on udario vozilom", naveli su juče iz sarajevske policije.

O svemu je, kako su dodali iz policije, obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju saobraćajne nezgode", naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Inače, iz sarajevske policije su precizirali da se u prethodna 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo ukupno 14 saobraćajnih nezgoda, od čega 11 sa štetom i tri sa povrijeđenim osobama. Naime, jedna osoba je teže, a dvije su lakše povrijeđene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije