Hronika

Vozač iz BiH zaustavio auto nasred puta pa pretukao Austrijanca

Vozač iz BiH zaustavio auto nasred puta pa pretukao Austrijanca
Foto: Heute | Vozač iz BiH zaustavio auto nasred puta pa pretukao Austrijanca

BEČ - Dvadesetšestogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine osuđen je na 20 mjeseci uslovne zatvorske kazne zbog izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja i fizičkog napada u Beču.

Optužnica je mladića teretila da je u julu prošle godine na austrijskom autoputu A22 zaustavio pasat, izašao iz automobila i pretukao 66-godišnjeg vozača Ford Transita, dok su pored njega jurila vozila.

Vozač ford tranzita je navodno "presjekao" mladića iz BiH na autoputu i doveo ga u životnu opasnost.

"Tranzit nas je presjekao, vidjela sam kako idemo u betonski zid. Vruštala sam, bila na smrt preplašena", svjedočila je djevojka koja je bila na mjestu suvozača u pasatu.

Ono što se dešavalo nakon što je vozač iz BiH zaustavio automobil ostaće nepoznanica jer su se iskazi dvojice vozača dijametralno razlikovali. Državljanin BiH je govorio da je jedva dodirnuo Austrijanca kroz otvoren prozor.

Sa druge strane, vozač tranzita rekao je da je dobio dva udarca šakom u glavu što mu je "olabavilo" tri zuba, pa je zatražio novčanu odštetu za zubnu protezu i prtrpljeni bol. Ali, nakon incidenta bio je u bolnici gdje nisu otkrivene nikave povrede.

Mladić nije prihvatio zahtjev tužioca za isplatom 1.450 evra za troškove proteze, umjesto čega se advokat optuženog složio da plati 550 evra odštete, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije