Hronika

Vozač iz BiH zbog cigareta kažnjen sa 18.000 evra

Vozač iz BiH zbog cigareta kažnjen sa 18.000 evra
Foto: Carinska uprava | Vozač iz BiH zbog cigareta kažnjen sa 18.000 evra

SLAVONSKI BROD – Carinski službenici iz Slavonskog Broda (Hrvatska) spriječili su državljanina BiH da preko tog graničnog prelaza prokrijumčari 18.360 komada cigareta, koje su bile skrivene unutar kabine kamiona.

U saopštenju Carinske uprave Republike Hrvatske navodi se da su carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice-Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod, provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prelazu prilikom ulaska u carinsko područje Evropske unije (EU) izdvojili radi kontrole teretno vozilo bh. registarskih oznaka, u vlasništvu prevoznika iz BiH, i kojim je upravljao državljanin BiH.

"Pregledom navedenog teretnog vozila uz uporabu opreme iz programa Hercule III u  bočnim pretincima kabine i unutar oplate gornjih pretinaca kabine tegljača  pronađene su skrivene cigarete i to: 918 kutija (18.360 komada) raznih vrsta cigareta koje nisu označene duhanskim markicama Ministarstva financija  RH i koje je vozač teretnog vozila pokušao na skriven način prokrijumčariti u EU", stoji u saopštenju Carinske uprave.

Zbog ovog prekršaja, državljaninu BiH izdat je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 18.000 evra.

Zanimljivo je da je vozač odmah uplatio dvije trećine novčane kazne, a pronađene cigarette su oduzete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije