Hronika

Pratite nas na Google news

Vozači osumnjičeni da su oštetili preduzeće iz Banjaluke za 100.000 KM

Vozači osumnjičeni da su oštetili preduzeće iz Banjaluke za 100.000 KM
Foto: Facebook | Vozači kamiona oštetili preduzeće iz Banjaluke za više od 100.000 KM
Lj.R.

BANJALUKA – Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv vozača kamiona R.Ž., D.L. i D.J. zbog sumnje da su oštetili preduzeće "Transkontor" iz Banjaluke za više od 100.000 KM.

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, u pitanju su radnici preduzeća "Transkontor", R.Ž. (59), D.L. (40) iz Banjaluke i D.J. (59) iz Šipova.

Nezvanično saznajemo da se sumnja da su točili gorivo u kamione preduzeća, a nisu prikazivali fiskalne račune.

Sve je otkriveno kada je pumpa preduzeću dostavila izvještaj na osnovu kojeg je utvrđeno da je pričinjena šteta u pomenutom iznosu.

Oni se sumnjiče da su poćinili krivična djela pronevjera i povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

"Navedena lica se sumnjiče da su kao zaposleni u pravnom licu neistinito prikazavali stanje i kretanje sredstava, te određen broj fiskalnih računa nisu prikazivali ni dostavljali u blagajnu preduzeća. Na ovaj način pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 101.415 KM, za koliko je i pričinjena materijalna šteta pravnom licu", navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije