Hronika

Vozačke dozvole oduzete od 13 pijanih vozača na području Gradiške

Vozačke dozvole oduzete od 13 pijanih vozača na području Gradiške
Foto: Ilustracija | Vozačke dozvole oduzete od 13 pijanih vozača na području Gradiške

GRADIŠKA - Na području koje operativno pokriva Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Gradiška tokom pojačane kontrole prisustva alkohola u organizmu, kontrolisano je 89 učesnika u saobraćaju, od kojih je 13 sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kako su naveli iz Policijske uprave Gradiška, kod šest vozača utvrđeno je utvrđeno prisustvo alkohola od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, kod šest vozača od 0,81 do 1,50, a kod jednog vozača više od 1,50 promila alkohola u organizmu, koji je i lišen slobode.

U saopštenju se navodi da je sedam vozača sankcionisano i po drugim osnovama.

Policijska uprava Gradiška i u narednom periodu nastavlja sa sprovođenjem navedenih aktivnosti, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu realizovana je od 13. do 14. juna u vremenu od 21.00 do 2.00 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije