Hronika

Vozio neregistrovan auto tokom zabrane, pri hapšenju povrijeđen policajac

Vozio neregistrovan auto tokom zabrane, pri hapšenju povrijeđen policajac
Foto: Ilustracija | Vozio neregistrovan auto tokom zabrane, pri hapšenju povrijeđen policajac

SRBAC - Pripadnici Policijske stanice Srbac sinoć su oko 20.50 časova mjestu Povelič uhapsili N.M. iz Srpca, koje je, upravljajući putničkim vozilom, prekršilo naredbu o zabrani kretanja od 20 do 5 časova, saopšteno je iz PU Gradiška.

U saopštenju se dodaje da je kontrolom utvrđeno da je ovom licu istekla potvrda o registraciji putničkog vozila, a, osim toga, to lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju, čime je počinilo i prekršaj iz Zakona o osnovama o bezbjednosti saobraćaja BiH.

Prilikom transporta službenim vozilom, N.M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom njegovog hapšenja zadobio lakšu tjelesnu povredu.

O svemu je, kako se navodi, obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv N.M. za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenjuslužbene radnje  i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ''SARS-CoV-2" i "bolesti COVID-19" bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije