Hronika

Vrijeđao štrajkače u banjalučkom parku

Vrijeđao štrajkače u banjalučkom parku
Foto: N.N. | Vrijeđao štrajkače u banjalučkom parku

BANJALUKA - Miću Blažanovića iz Teslića i Prijedorčanina Radenka Pecalja, koji dugo vremena štrajkuju u banjalučkom parku Mladen Stojanović, sinoć oko ponoći napao je mlađi muškarac koji je, kako tvrde, bacao kamenice na njihov šator pokušavajući da ih izazove na fizički sukob.

Kako je Blažanović rekao za "Nezavisne" ovo je drugi direktan napad na njih iako su često izloženi verbalnim uvredama i provokacijama.

"Prvo je bacao kamenje na šator potom se zaletio pa nogom udario u šator. Zvao nas da izađemo da se tuče sa nama. Bili smo nas dvojica štrajkača i dvojica prijatelja, ali on je izazivao samo nas dvojicu koji štajkujemo. Mi smo izašli da vidimo šta je, a on se zalijetao na nas da se tuče", priča Blažanović.

Ističe da je stekao utisak da je mladić koji je star 20-25 godina, htio da ih namami preko ulice na gradilište, odakle je i donosio kamenje.

"Ni ovaj napad me neće otjerati odavde jer ostajem pri svojoj namjeri da se borim za pravdu i neću odustati, a ako treba za to i ginem", kaže Blažanović koji u parku štajkuje oko 860 dana, dok je Radenko u parku preko 1080 dana.

Kako saznajemo, dvadesetrogodišnjeg Nikolu A. identifikovala je banjalučka policija i sumnjiči se da je vrijeđao štrajkače.

"Policija PU Banjaluka zaprimila je prijavu nocas oko 00.10 da nepoznato lice vrijeđa prisutne građane u parku Mladen Stojanović. Lica koja su vrijeđala građane su identifikovna, lišena slobode i uručen im je prekrsajni nalog”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije