Hronika

Vršnjačko nasilje u Banjaluci: Djevojčica oborila dječaka i ošamarila ga

Vršnjačko nasilje u Banjaluci: Djevojčica oborila dječaka i ošamarila ga
Foto: N.N. | Vršnjačko nasilje u Banjaluci: Dje­vojčica obo­ri­la dječaka i oša­ma­rila ga

BANJALUKA - Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Banjaluci, gdje djevojčica napada dječaka na biciklu dok prolaznici nijemo posmatraju, šokirao je javnost u Republici Srpskoj.

"Ne­za­vi­sne" su od čita­oca do­bi­le vi­deo-sni­mak, na ko­jem se vi­di ka­ko dje­vojčica na­pa­da dječaka na bi­ci­klu. Dje­vojčica ga ne­ko­li­ko pu­ta oba­ra na ze­mlju, a u je­dnom tre­nut­ku ga je i oša­ma­ri­la.

Dječak odbi­ja da se bra­ni, što se i čuje na snim­ku ka­da to go­vo­ri.

Ono što je još ne­vje­ro­va­tni­je je da sta­ri­ja oso­ba na­go­va­ra dječaka da uda­ri dje­vojčicu i ne čini ni­šta kako bi za­us­ta­vi­la na­si­lje.

Majka djevojčice sa spornog snimka naglasila je da njeno dijete nije psihopata i da nikog ne bi udarila iz čista mira.

"Ti dječaci su prije nego što se sve dogodilo išli za njom i njenom drugaricom, posipali ih šećerom, gađali kamenjem i govorili joj da je krmača debela. Dva puta me zvala dok sam bila na poslu i rekla: "Mama, stalno dječaci idu za nama i provociraju nas", a ja joj kažem: 'Hajde, sine, smakni se, pusti ih kraju', ali oni su i dalje išli za njom. Djetetu je pukao film, uhvatila je jednog, a drugi su se razbježali. Njemu je opalila šamar, a kako je ona džudista, dva puta ga je oborila", istakla je ona te dodala da je kćerku uvijek savjetovala da vrati ako je neko dira.

Navela je da su se nakon ovog incidenta njena kćerka i drugarica koja je bila s njom sakrile u zgradu, jer je, kako tvrdi, dječak sa snimka doveo pet-šest drugara koji su htjeli da ih tuku.

"Ona i koleginica su se sakrile u nekoj zgradi i ja nazovem brata da je nazove i da vidi gdje su jer oni hoće da ih tuku. Onda se brat čuo s njom, otišao po nju, pa su otišli kod te koleginice kući. Ne znam kako se smije objavljivati to, a da se ne zna šta je prethodilo tome", rekla je ova majka.

Na pitanje novinara "Nezavisnih" da li je kontaktirala roditelje dječaka sa snimka, majka ove djevojčice je kazala da ne zna uopšte ko je on te da će ga prijaviti policiji za maltretiranje.

"Zvala sam i majku jedne djevojčice koja je na Instagramu objavila snimak i napisala 'krmača debela'. Odakle njenom djetetu pravo da objavi tako nešto o mom djetetu? Napravljen je cirkus na Instagramu, a da se ne zna šta je tome prethodilo", navela je ona.

Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, kazala je da policija preduzima mjere i radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja, o čemu će obavijestiti i nadležni organ socijalnog staranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije