Hronika

"Vučevo" oštetili za pet miliona maraka

"Vučevo"  oštetili za pet miliona maraka
"Vučevo" oštetili za pet miliona maraka

FOČA - Zbog sumnje da su za oko pet miliona maraka oštetili preduzeće "Vučevo" iz Foče, policija je podnijela izvještaj protiv četiri lica i dvije firme, koje tereti za niz krivičnih djela.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je CJB Istočno Sarajevo izvještaj podnio protiv fočanskog biznismena Gordana Pavlovića, te Radeta Grubača, Ivana Eličića i Milomira Proroka, kao i preduzeća "Pavgord"  i "Lovćen".

"Vučevo" je oštećeno kroz zloupotrebu položaja, prouzrokovanje stečaja nesavjesnim poslovanjem, nesavjestan rad u službi i falsifikovanje službene isprave.

Iz policije, navodeći inicijale Grubača, navode da se sumnja da je on istovremeno bio direktor i akcionarskog društva "Vučevo" i privrednog društva "Lovćen".

Sumnja se da je 2010. u notarskoj kancelariji Proroka potpisao ugovor kojim je založena  cjelokupna imovina "Vučeva", a u korist "Lovćena".

"Učinio je to u namjeri da sebi i drugima pribavi imovinsku korist, suprotno Zakonu  o privrednim društvima RS, bez odluke Skupštine  akcionara, u korist preduzeća 'Lovćen', a zastupajući oba privredna društva", rečeno je iz policije.

Pritom Grubača terete da je bio u sukobu interesa, te da je na sjednicama Skupštine akcionara glasao za odluke  o  prodaji  imovine u bescijenje.

"Tokom višemjesečne policijske  istrage utvrđeno je da je Pavlović  iskoristio  članstvo u UO 'Vučeva' i falsifikovao odluku UO o raspolaganju imovinom ovog preduzeća, što je predstavljalo uslov za zaključenje nezakonitih notarskih isprava kojima je pričinjena šteta 'Vučevu' od 5.049.677,50 KM", kažu policijski izvori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije