Hronika

Vučkoviću 11 godina zatvora za pokušaj ubistva bivše djevojke

Vučkoviću 11 godina zatvora za pokušaj ubistva bivše djevojke
Vučkoviću 11 godina zatvora za pokušaj ubistva bivše djevojke

BANJALUKA - Goran Vučković (44), iz gradiškog mjesta Seferovci, osuđen je na 11 godina zatvora za pokušaj ubistva svoje bivše djevojke Suzane Prerad (35), a koja je teško ranjena u eksploziji bombe M52, u julu prošle godine.

Presudu je danas izrekao Okružni sud u Banjaluci, odnosno Sudsko vijeće kojim je presjedavao sudija Pane Gavrić.

Zanimljivo je da je Milan Blagojević jedan od članova tročlanog Sudskog vijeća rekao da ima izdvojeno mišljenje, te da smatra smatra da je optuženi trebao biti oslobođen.

Inače, Sud je optuženog oslobodio optužbi za posjedovanje ilegalnog oružja, ali mu je oduzeo puške i bombu koje su pronađene u kući njegovog oca.

Prema optužnici banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, po kojoj je Vučković, dakle, proglašen krivim, on je u julu prošle godine u Aleksandrovcu, kod Laktaša, pokušao ubiti Preradovu, jer nije željela da s njim obnovi vezu.

Kako je navedeno, pred ulazna vrata stana svoje bivše djevojke ostavio je kesu s natpisom "Za Suzanu", u koju je stavio jedan čips namijenjen njenoj kćerki, hepo kocke za vatru, malo sitnih drva za potpalu i maskiranu ručnu bombu M52, koju je posebno uvio u koru od drveta.

On je, kako je navedeno u optužnici, bombu bivšoj djevojci ostavio u julu, a prethodno je u junu tri puta dolazio u kuću Preradove, ostavljajući utisak da je sve u redu i da joj ništa ne zamjera.

Bombu je, dakle, uvio u koru drveta i tako je prikrio da Preradova nikako nije mogla znati za nju, a pritom joj je ostavio i cedulju s porukom "Od druga, poz", računajući da će ostavljenim porukama potvrditi povjerenje djevojke u bezazlenost poklona.

"Znao je da će oštećena kadtad ostavljeni 'poklon' upotrijebiti za potpalu vatre i da će bomba pod uticajem vatre eksplodirati, što se i desilo kada je je ona 16. jula, oko 16.30, zbog izuzetno hladnog vremena, sadržaj iz vrećice stavila u peć u dnevnom boravku stana", navedeno je u optužnici.

Nesrećna djevojka potom je potpalila, a kasnije i doložila vatru, kada je, kleknuvši ispred peći, ručna bomba M52, koju je naložila, eksplodirala.

"Usljed eksplozije, dijelovi peći i bombe su oštećenoj nanijeli teške povrede u vidu eksplozivne rane u regiji lica i razdernonagnječnu ranu lijeve šake s opekotinama tog dijela ruke", stoji u optužnici, te se naglašava da je Preradovu pokušao ubiti na krajnje podmukao način.

Preradova je, inače, razvedena i ima maloljetnu kćerku, koja je, u vrijeme eksplozije, bila kod oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije