Hronika

Vukanović za prijetnje tereti Brkovića koji nije ni bio u Republici Srpskoj

Vukanović za prijetnje tereti Brkovića koji nije ni bio u Republici Srpskoj
Foto: N.N. | Vukanović za prijetnje tereti Brkovića koji nije ni bio u Republici Srpskoj

TREBINJE - Lazar Brković iz Trebinja, kojeg je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović prijavio da mu je u subotu, 29. februara, na sastanku Udruženja građana i privrede Hercegovine uputio prijetnje po život i tijelo, uopšte nije bio tog dana u Republici Srpskoj, saznaje Srna.

U Policijskoj upravi Trebinje Srna nezvanično saznaje da Brković taj dan nije bio u Republici Srpskoj za šta postoje dokazi u vidu pečatiranih avionskih karata, tako da nije bio ni na sastanku Udruženja građana i privrede Hercegovine, niti je mogao da izrekne prijetnje o kojima Vukanović govori.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je "Policijskoj stanici Trebinje narodni poslanik N.V. prijavio da je na sastanku određenog udruženja građana, koji je održan u subotu, 29. februara, lice čiji su inicijali L.B. uputilo riječi prijetnje po život i tijelo prijavioca i njegove porodice što je kod njega izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za svoj život i svoju porodicu".

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje o prijavi su obavijestili Okružno javno tužilaštvo koje je naložilo da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju prijavljenog događaja i da se izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama dostavi postupajućem tužiocu.

Srna nezvanično saznaje da trebinjsko Tužilaštvo navedeni događaj nije okarakterisaalo kao krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije