Hronika

Vukelić pozvan u policiju zbog krivične prijave koju je podnio Umičević

Vukelić pozvan u policiju zbog  krivične prijave koju je podnio Umičević
Foto: Ustupljena fotografija | Vukelić pozvan u policiju zbog krivične prijave koju je podnio Umičević

BANJALUKA – Siniša Vukelić, glavni i odgovorni urednik CAPITAL-a pozvan je danas u svojstvu svjedoka u Policijsku upravu Banjaluka kako bi dao izjavu u vezi sa krivičnom prijavom koju je podnio Marinko Umičević, tehnički direktor Fabrike obuće "Bema" zbog toga što je ovaj portal objavio snimak vrijeđanja i napada na novinarku i urednika.

Kako je Vukelić kazao za "Nezavisne novine", on je u izjavi, koju je dao policiji, prenio riječi koje im je uputio Umičević.

"Nakon uvreda koje je Marinko Umičević uputio koleginici Bojani Ninković i meni, kao glavnom uredniku CAPITAL-a, on je podnio krivičnu prijavu za neovlašteno snimanje. Mi smo u policiji objasnili o čemu se radi, odnosno da je novinarka postupila profesionalno, u skladu sa novinarskim kodeksom, predstavila se ko je, za koga radi, koju temu radi, rekla da traži izjavu, dok je Marinko Umičević tom prilikom izvrijeđao, uputio šovinističke uvrede, što smo mi i prenijeli", pojasnio je Vukelić.

Prema njegovim riječima, ono što je zanimlljivo je da je ovaj slučaj došao na dnevni red tek nakon godinu i po otkad je taj tekst i uvrede objavljene na portalu "CAPITAL" u januaru 2022. godine.

"Sada je odjednom aktiviran cijeli ovaj predmet. U policiji su uredno uzeli izjavu, a ono što smo mi rekli, oni su prenijelu na papir i sada je naravno odluka na tužiocu šta će učiniti. Vjerujem da će shvatiti da je cilj samo zastrašivanje i nastavak pritisaka na novinare od strane gospodina Umičevića, da ne pišu o njemu ili bilo kome u ovoj zemlji", kazao je Vukelić.

Ističe da je nevjerovatno vrijeđati novinara, uputiti mu psovke, a nakon što to novinar objavi, tužiti ga zato što je to objavio.

"To samo ukazuje kako gospodin Umičević smatra da se treba odnositi prema javnosti, novinarima. Mi tada nismo podnijeli prijavu protiv Umičevića jer je naša novinarka, kojoj je uputio prijetnje, bila u devetom mjesecu trudnoće te je nismo htjeli izlagati dodatnom stresu, ali sad ćemo razmotriti da to učinimo. Konstultovaćemo se sa pravnicima da podnesemo protiv njega tužbu zbog vrijeđanja koje je uputio meni i novinarski Bojani Ninković", rekao je Vukelić.

Povodom ovog slučaja, pokušali smo stupiti u kontakt sa Marinkom Umičevićem, ali nije odgovarao na naše pozive.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije