Hronika

Vuković optužen za ubistvo maćehe od prije 30 godina​

Vuković optužen za ubistvo maćehe od prije 30 godina​
Foto: Srna/Arhiva | Vuković optužen za ubistvo maćehe od prije 30 godina​

ISTOČNO SARAJEVO - Radosav Vuković (56) iz Vlasenice optužen je da je prije 30 godina u Gornjim Šadićima kod ubio maćehu Radmilu Vuković.

Nakon provedene istrage protiv njega je zbog krivičnog djela ubistvo, optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu Područna kancelarija u Vlasenici. Optužnica je potvrđena od strane Okružnog suda u Ističnom Sarajevu.

Vukoviću se stavlja na teret da je maćehu ubio 26.jula 1992. godine, oko 5.20 časova, u Gornjim Šadićima kod Vlasenica u neposrednoj blizini porodične kuće vlasništvo P.V.

Ubistvo se desilo kada je tokom prepirke sa maćehom uzeo  vatreno oružje odnosno automatsku pušku "PM", kalibra 7,62 milimetra. Pušku je, kako se navodi u optužnici, zatim repetirao te cijev nanišanio u pravcu glave svoje maćehe.

"Opalio je hitac i pogodio oštrećenu u glavu, svjestan da je na takav način može usmriti, što je i htio", stoji u optužnici.

Kako se navodi, kada je žena pala na tlo, nakon toga je optuženi prišao njenom tijelu i ispalio više hitaca, te joj je na ovaj način prouzrokovao tjelesne povrede zbog kojih je preminula na licu mjesta.

"Okružni sud u Istočnom Sarajevu, a na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Područna kancelarija u Vlasenici je produžio pritvor osumnjičenom Vukoviću koji može trajati do izricanja prvostepene presude najduže dvije godine (uz kontrolu opravdanosti pritvora, svaka dva mjeseca, računajući od dana donošenja posljednjeg rješenja o produženju pritvora)", navodi se u saopštenju Tužilaštva. Razlozi za predlaganje produženje mjere pritvora za Vukovića sastoje se u tome da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od njegovog bjekstva.

Vuković je podsjećamo poslije zločina bio pobjegao i nedavno iz ekstradicionog pritvora prebačen domaćim pravosudnim organima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije