Hronika

Za Luisovo puštanje ponuđena hipoteka od 83.000 KM

Za Luisovo puštanje ponuđena hipoteka od 83.000 KM
Foto: Arhiva | Za Luisovo puštanje ponuđena hipoteka od 83.000 KM

BANJALUKA - Za Milorada Vukovića zvanog Luis, optuženog u predmetu "Kodeks", njegova odbrana banjalučkom Okružnom sudu ponudila je jemstvo u zamjenu za ukidanje mjere pritvora, a radi se o hipoteci nad nekretninom vrijednom oko 83.000 KM.

U ovom predmetu optuženi su i Luka Brković, Filip Bojić, Saša Mirković, Aljoša Marić i Goran Đurić, a Petar Marjanović i Vladimir Zečić su priznali krivicu i osuđeni  su na godinu, odnosno šest mjeseci zatvora. 

Prema riječima, Dragana Uletilovića, predsjednika Sudskog vijeća, treće lice nudi hipoteku nad poslovnom prostorom i sudu je dostavljen posjedovni list, kao i darovni ugovor i dokaz o porijeklu imovine i poreska prijava.

O ovom prijedlogu sud nije mogao odlučiti jer nisu ispunjeni svi zakonski uslovi.

Optuženi i vlasnik nekretnine treba  da sačine ugovor kod notara tako da nekretnina bude založena u korist optuženog putem notarskog ugovora.

Na ročištu je svjedočio   Predrag DŽ., koji je rekao da je zajedno sa optuženim Marićem (26) pušio marihuanu, ali da drogu od njega nije kupovao.

Takođe je rekao da se zbog proteka vremena ne sjeća svih detalja te istakao i da on više ne konzumira narkotike.

Odgovarajući na pitanja odbrane,  potvrdio je da ga optuženi Marić nije nagovarao da s njim puši marihuanu.

Optužene u predmetu "Kodeks" terete da su od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. godine nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke.

Navodi se da su kokain miješali s drugim supstancama i pakovali u jednoj teretani, a tu drogu Brković je prodavao po cijeni od 100 do 500 KM, kao i Đurica po cijeni od 100 KM za pola grama.

Osim kokaina, nabavljali su i marihuanu, te je Bojić, kako se navodi u optužnici, svake tri sedmice Mirkoviću davao po pola kilograma radi dalje prodaje.

Mirković, Marić i Zečić su je prepakivali u manje pakete i prodavali.

Vuković, Brković, Bojić, Đurica, Mirković i Marić pojedinačno se terete  za omogućivanje uživanja opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije