Hronika

Za davljenje i izbadanje supruge 45 mjeseci zatvora

Za davljenje i izbadanje supruge 45 mjeseci zatvora
Foto: Pexels/Ilustracija | Za davljenje i izbadanje supruge 45 mjeseci zatvora

ISTOČNO SARAJEVO - Nepravosnažnom presudom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Lune Baranac (55) iz Višegrada osuđen je na tri godine i devet mjeseci zatvora za pokušaj ubistva tri godine mlađe supruge T.B., koju je, kako se navodi, davio rukama, a potom pet puta ubo nožem.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", on je oglašen krivim da je to uradio 28. marta ove godine, oko 3.15, u kući u naselju Vučine, opština Višegrad.

"Prvo ju je davio rukama, a zatim joj metalnim kuhinjskim nožem nanio četiri ubodne rane u oba dijela grudnog koša leđno, usljed kojih je ona zadobila povrede lijevog plućnog krila i desne plućne maramice, da bi se potom, vidjevši da ona i dalje daje znakove života, vratio do nje i zadao joj ubodnu ranu u vrat, usljed koje je došlo do povrede krvnih sudova na vratu desno", naveli su iz Okružnog suda.

Od tih povreda je, ističe se, T.B. izgubila svijest.

"Sud ga osuđuje na zatvor od tri godine i devet mjeseci", rečeno je iz Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, odakle su dodali da mu se u to uračunava vrijeme koje je proveo u pritvoru počev od 28. marta od šest časova, kada je uhapšen.

Optuženi je oslobođen obaveze plaćanja troškova krivičnog postupka zbog, kako su istakli, lošeg imovnog stanja, što znači da oni idu na teret budžeta Republike Srpske.

"Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude", naveli su iz Suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije