Hronika

Za jednu noć kažnjena 83 pijana vozača na području Banjaluke

Za jednu noć kažnjena 83 pijana vozača na području Banjaluke
Foto: Ilustracija | Za jednu noć kažnjena 83 pijana vozača

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u noći između petka i subote realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, i tom prilikom je uhapšeno 11 osoba zbog velike količine alkohola u krvi , a kažnjena su 83 vozača.

 Policijski službenici su kontrolisali 1108 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 1086 vozača.

 „Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 83 vozača od čega, 39 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 30 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg“, ističe se u saopštenju.

Zatim iz Policijske uprave Banjaluka dobijamo podatak da je 11 vozača uhapšeno zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg te da su zadržani u službenim prostorijama do istrežnjenja.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su dva „mlada vozača“, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Po akcentu akcije izdat je 81 prekršajni nalog i 28 prekršajnih naloga po drugim osnovama.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije