Hronika

Za pljačku 715 KM osuđen na godinu i po robije

Za pljačku 715 KM osuđen na godinu i po robije
Foto: Ilustracija/Arhiva | Za pljačku 715 KM osuđen na godinu i po robije

TRAVNIK - Opštinski sud u Travniku donio je prvostepenu presudu kojom je Edin Sivić osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora, po optužnici u kojoj je navedeno da je iz sportske kladionice opljačkao 715 maraka.

Saopštilo je to Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, koje je podiglo optužnicu po kojoj je Sivić nepravosnažno osuđen.

Podsjećamo, optuženi se teretio da je 9. septembra 2017. godine, oko 21 sat, u travničkom mjestu Lager, došao do sportske kladionice, te ušao unutra maskiran, tako što je na glavu stavio kapuljaču dukserice koju je imao na sebi, tamnoplavi šal preko lica, te rukavice na ruke.

Potom je, kako ga terete, plastični pištolj koji je držao u ruci, usmjerio prema radnici A.J. i uz povike "vadi pare", od nje tražio novac iz kase.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", istragom je utvrđeno da radnica iz straha za život, te u uvjerenju da se radi o pravom pištolju, nije reagovala, niti mu je dala novac.

Sivića terete da je potom prišao pultu, te iz otvorene ladice uzeo 715 KM, nakon čega je pobjegao preko livada prema mjestu Dub, gdje je usput u malinjaku u blizini kladionice, odbacio plastični pištolj i rukavice.

Potom je, terete ga, nastavio sa hodom, te je na drugoj livadi odbacio šal i duksericu, a zatim otišao svojoj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije