Hronika

Za pljačku 715 KM osuđen na godinu i po robije

Za pljačku 715 KM osuđen na godinu i po robije
Foto: Ilustracija/Arhiva | Za pljačku 715 KM osuđen na godinu i po robije
Dragan Sladojević

TRAVNIK - Opštinski sud u Travniku donio je prvostepenu presudu kojom je Edin Sivić osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora, po optužnici u kojoj je navedeno da je iz sportske kladionice opljačkao 715 maraka.

Saopštilo je to Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, koje je podiglo optužnicu po kojoj je Sivić nepravosnažno osuđen.

Podsjećamo, optuženi se teretio da je 9. septembra 2017. godine, oko 21 sat, u travničkom mjestu Lager, došao do sportske kladionice, te ušao unutra maskiran, tako što je na glavu stavio kapuljaču dukserice koju je imao na sebi, tamnoplavi šal preko lica, te rukavice na ruke.

Potom je, kako ga terete, plastični pištolj koji je držao u ruci, usmjerio prema radnici A.J. i uz povike "vadi pare", od nje tražio novac iz kase.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", istragom je utvrđeno da radnica iz straha za život, te u uvjerenju da se radi o pravom pištolju, nije reagovala, niti mu je dala novac.

Sivića terete da je potom prišao pultu, te iz otvorene ladice uzeo 715 KM, nakon čega je pobjegao preko livada prema mjestu Dub, gdje je usput u malinjaku u blizini kladionice, odbacio plastični pištolj i rukavice.

Potom je, terete ga, nastavio sa hodom, te je na drugoj livadi odbacio šal i duksericu, a zatim otišao svojoj kući.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije