Hronika

Za ranjavanje tri osobe dobio godinu i devet mjeseci zatvora

Za ranjavanje tri osobe dobio godinu i devet mjeseci zatvora
Foto: Ilustracija | Za ranjavanje tri osobe dobio godinu i devet mjeseci zatvora

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv Đanija Osmanovića (35) optuženog da je početkom godine u brčanskom naselju Novo Brčko ispred stambene zgrade u Željezničkoj ulici upotrebom vatrenog oružja počinio više krivičnih djela

Njega je Osnovni sud Distrikta osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i devet mjeseci, nakon što je prethodno prihvatio sporazum o priznanju krivnje zaključen između Tužiteljstva i optuženog, izvijestili su u četvrtak iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Osmanović je optužen da je 20. februara oko 12 sati pucanjem iz pištolja, kojeg je neovlašteno posjedovao, povrijedio tri osobe i izazvao opštu opasnost čineći time i teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine.

Tužilaštvo Distrikta je odmah nakon prijave ovih krivičnih djela otvorilo istragu protiv Osmanovića zbog sumnje da je, nakon intenzivnijeg sukoba s jednim od oštećenih, iz stana donio pištolj iz kojeg je potom pucao u njega i još dvije osobe koja su bile s njim.

Kako je navedeno u optužnici, optuženi je najprije u neposrednoj blizini oštećenih i većeg broja djece ispalio dva metka u vazduh, a zatim je s dva hica pogodio u noge Š.Š. Pri tome je s još dva hica, odbijena od tvrdu podlogu, u nogu teško povrijeđena i sestra oštećenog, dok je njen suprug zadobio laku tjelesnu povredu ruke.

Po podizanju i potvrđivanju optužnice Tužilaštvo je s optuženim zaključilo sporazum o priznanju krivnje odmjerivši kaznu u skladu sa sudskom kaznenom politikom za ovu vrstu kaznenih djela. Predloživši sporazum, kojeg je Osnovni sud Distrikta potom prihvatio, cjelokupan krivični postupak za ovo krivično djelo pravosnažno je okončan krivično počinitelja u roku od pet mjeseci, navodi se u saopćenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije