Hronika

Za tinejdžera kobno penjanje na vagon

Za tinejdžera kobno penjanje na vagon
Foto: Info Prijedor | Za tinejdžera kobno penjanje na vagon

PRIJEDOR - Prijedor oplakuje smrt sedamnaestogodišnjeg B.S. iz tog mjesta, koji je poginuo u nedjelju naveče od strujnog udara kada se popeo na vagon cisternu, potvrđeno je za "Nezavisne".

Tinejdžer je nastradao usljed kontakta s visokonaponskom mrežom u neposrednoj blizini željezničke stanice u ovom gradu.

Nezvanično saznajemo da se on, dok se da drugom vraćao kući iz grada, popeo na vagon koji im je bio usput.

Kada je došlo do kontakta s visokonaponskom mrežom, tinejdžera je udarila struja i na mjestu je ostao mrtav, a radnici lokalnog Doma zdravlja mogli su samo da konstatuju smrt i oko 21.25 su o tome obavijestili policiju.

Preduzeće "Željeznice RS" uputilo je najiskrenije saučešće porodici nastradalog.

Apelovali su na sve građane da poštuju željezničke propise, da ne ignorišu postavljene znakove upozorenja te sačuvaju svoje i tuđe živote.

"Neovlašteno kretanje prugom, kao i penjanje i približavanje vagonima najstrože su zabranjeni i predstavljaju veliku opasnost po ljudske živote, imajući u vidu da je kontaktna mreža pod naponom", saopšteno je iz "Željeznica RS".

Oni su naveli da je kobne noći u 21.15 na prostoru željezničke stanice u Prijedoru usljed nedozvoljenog kretanja grupe dječaka između kolosijeka i penjanja na cisternu od posljedica strujnog udara tragično nastradao B.S. (17) .

"Stanično osoblje željezničke stanice u Prijedoru je, odmah nakon obavještenja dežurnog dispečera da je došlo do izbacivanja napona elektrovučnog postrojenja Omarska do postrojenja za sekcionisanje neutralne sekcije Brezičani, reagovalo u skladu s propisima te je isključen elektronapon", navedeno je u saopštenju iz "Željeznica".

Ističu da su u isto vrijeme u stanici Prijedor, nakon što je primijećeno varničenje i začuo se jak udar, odmah pozvali policiju i Službu hitne pomoći.

"Nažalost, po dolasku na lice mjesta medicinsko osoblje Hitne pomoći iz Prijedora konstatovalo je tragičan ishod", naveli su iz ŽRS.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske uprave Prijedor zajedno s nadležnom komisijom "Željeznica RS".

Kako je saopšteno iz Policijske uprave u ovom gradu, uviđajem je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

"Nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanje elemenata krivičnog djela", naveli su iz policije.

Podsjetimo da su 2017. godine dvoje osamnaestogodišnjaka iz Banjaluke teško povrijeđeni u mjestu Trnopolje, kod Prijedora, kada ih je prilikom penjanja na željeznički vagon udarila struja od 25.000 volti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije