Hronika

Za tri dana avgusta četiri lica poginula u saobraćajnim nesrećama

Za tri dana avgusta četiri lica poginula u saobraćajnim nesrećama
Foto: Ilustracija/Arhiva | Za tri dana avgusta četiri lica poginula u saobraćajnim nesrećama
N.N.

BANJALUKA - U saobraćajnim nesrećama na putevima u Republici Srpskoj u julu je poginulo 14 građana, dok su u prva tri dana avgusta život izgubila četiri lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Iz MUP-a navode da je, uprkos brojnim aktivnostima policije s ciljem unapređenja bezbjednosti saobraćaja, broj poginulih u julu duplo veći nego u istom periodu prošle godine.

Najčešći uzrok saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalima je alkohol, a zatim neodgovorno ponašanje u saobraćaju.

Da je vožnja pod uticajem alkohola prisutna u saobraćaju pokazuju i podaci Ministarstva, prema kojima je samo u julu zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno 3.500 vozača.

MUP apeluje da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici MUP-a nastaviće da u okviru kampanje "Vozi oprezno - putuj bezbjedno" realizuju niz akcija i kontrola s ciljem smanjenja broja poginulih u saobraćajnim nezgodama.

"Od građana, učesnika u saobraćaju očekujemo da pokažu dozu odgovornosti i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola", napominju iz MUP-a Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije