Hronika

Za tri dana evidentirana 233 prekoračenja brzine

Za tri dana evidentirana 233 prekoračenja brzine
Foto: N.N. | Za tri dana evidentirana 233 prekoračenja brzine

ISTOČNO SARAJEVO - Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo, tokom trodnevne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kontrolisano je 795 vozača, evidentirano 233 prekoračenja brzine i izdato 426 prekršajnih naloga.

Tokom akcije, koja je realizovana od 7. do 10. novembra, u devet slučajeva registrovano je prekoračenje brzine veće od 31 kilometar na čas.

Registrovano je 188 prekršaja prekoračenja brzine od 11 do 20 kilometara na čas, te 35 prekršaja za prekoračenja od 21 do 30 kilometara na čas.

U navedenom periodu alko-testirano je 357 učesnika u saobraćaju, od kojih je kod 65 vozača utvrđena alkoholisanost, a kod njih osam utvrđeno je više od 1,51 promil alkohola.

Dva vozača odbila su da se podvrgnu alko-testiranju.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 67 vozača, od kojih je devet vozača lišeno slobode.

Tokom akcije izdato je i 125 prekršajnih naloga po drugim osnovama.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise, te da ne upravaljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe ali i druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije