Hronika

Za tri dana od istog vozača oduzeta dva skupocjena iznajmljena mercedesa

Za tri dana od istog vozača oduzeta dva skupocjena iznajmljena mercedesa
Foto: PU Doboj | Za tri dana od istog vozača oduzeta dva skupocjena iznajmljena mercedesa

DOBOJ - Policijski službenici u Doboju privremeno su oduzeli dva skupocjena iznajmljena mercedesa od vozača S.P. iz Trnova.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Doboj, jedan automobil oduzet je 15. oktobra, a radi se o vozilu koje je I.P. iz Doboja  iznajmio od privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Živinica, a potom dalo S.P. da upravlja istim.

"Policijski službenici su isti dan oko 14, 55 časova,  ulici Vojvode Sinđelića u u Doboju, izvršili kontrolu navedenog putničkog automobila prilikom čega su utvrdili da lice inicijala S.P. upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom 'B' kategorije,  a uvidom u bazu izrečenih novačnih kazni utvrđeno je da isto ima dug u iznosu od 60.812, 80 KM", navodi se u saopštenju PU Doboj.

Dodaje se da je navedeni mercedes oduzet zbog sprečavanja daljeg vršenja prekršaja i biće vraćeno vlasniku, dok je I.P. iz Doboja sankcionisan zbog počinjenog prekršaja iz člana 49. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima  Republike Srpske (zabranjeno davanje na poslugu vozila licu koje nema pravo na upravljanje tom vrstom, odnosno kategorijom vozila, ili licu kojem je zabranjeno upravljanje motornim vozilom).

Samo tri dana ranije pripadnici Policijske stanice Doboj 1, od S.P. oduzeli mercedes, koji je u vlasništvu privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Beograda.

"Navedeno vozilo je vraćeno vlasniku navedenog privrednog društva. Protiv S.P. će nadležnom sudu biti podneseni zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje", zaključuje se u aopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije