Hronika

Za tri dana sankcionisano 589 vozača

Za tri dana sankcionisano 589 vozača
Foto: Ilustracija | Za tri dana sankcionisano 589 vozača

DOBOJ – Policijski službenici Policijske uprave Doboj su u periodu od 07. do 10.11.2019. godine, na području koje operativno pokriva PU Doboj, realizovali republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju tokom koje je kontrolisano 1.069 učesnika u saobraćaju, prilikom čega je 512 vozača prekoračilo brzinu kretanja motornih vozila

Akcija je usmjerenu na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

"U navedenom periodu alkotestirana su 682 učesnika u saobraćaju, a zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno i sankcionisano 77 vozača", navodi se u saopštenju PU Doboj.

Sedam  vozača je odbilo da se potvrgnu ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje i isti su sankcionisani.

Policijska uprava Doboj  će i u narednom periodu provoditi slične aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima koji su u njenoj operativnoj nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije