Hronika

Za trinaest osuđenih u predmetu "Lutka" 100 godina zatvora

Za trinaest osuđenih u predmetu "Lutka" 100 godina zatvora
Foto: N.N. | Za trinaest osuđenih u predmetu "Lutke" 100 godina zatvora
N.N.

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH proglasilo je krivim 13 optuženih iz predmeta "Lutka" zbog organizovanog kriminala i više krivičnih djela i osudilo ih na oko 100 godina zatvora, potvrdili su iz Tužilaštva BiH.

Prvostepenom presudom iz septembra prošle godine Bojan Cvijan i još 12 osoba osuđeni su na ukupno 101 godinu i osam mjeseci zatvora, a iz Tužilaštva BiH su pojasnili da su dvojici optuženih kazne smanjene za po šest mjeseci zatvora.

"Cvijan je prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora, Marko Krajišnik na 18, Anes Kurbegović na 15, a Muhamed Ramić, Vladan Parađina i Dragan Obućina su dobili po osam godina zatvora.

Ljubiša Lalović i Azim Kajević su istom presudom osuđeni na po pet godina i 10 mjeseci, Dejan Vukosavljević na četiri godine, Elvis Tahirović i Elvis Zlatić na po tri, Elvira Kajević na dvije, a Mladen Mičić na godinu zatvora", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Grupa je proglašena krivom za više teških krivičnih djela, među kojima su brojna ubistva, kao i pokušaj ubistva, višemilionske pljačke transporta novca Pavlović banke i Privredne banke i Pošte, pokušaj pljačke transporta Nove banke i razbojništvo u sarajevskoj Pošti 2 na Željezničkoj stanici.

(Birn)

 

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije