Hronika

Za ubistvo punca osuđen na 16 godina i osam mjeseci robije

Za ubistvo punca osuđen na 16 godina i osam mjeseci robije
Foto: Avaz.ba | Za ubistvo punca osuđen na 16 godina i osam mjeseci robije

TRAVNIK - Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je Ćamila Hašića (27) iz tog grada na 16 godina i osam mjeseci robije za ubistvo čobanina Dževada Ramulja (51), a koji mu je, prema dostupnim saznanjima, bio punac.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", sve se događalo u noći, 9. decembra prošle godine, između 22 i 23 sata na području opštine Novi Travnik.

Prema presudi, ubistvo je izvršeno na podmukao način, po prethodnom dogovoru sa Š.R. (15), Dževadovim sinom i takođe maloljetnim H.R. (15).

"Po prethodnom dogovoru, Ćamil Hašić i Š.R. su iz kuće Dževada Ramulja uzeli njegovu automatsku pušku, s okvirom i municijom, a za koje su znali da ih Dževad ima i koje su i ranije koristili njegovim odobrenjem", navodi se u presudi.

Pušku su, dodaje se, stavili u opel astru slovenačkih registarskih oznaka, a kako bi obezbijedili alibi, sva trojica zajedno, oko 18 sati, posjetili su jednu lokalnu porodicu, koja stanuje u njihovoj blizini, i gdje su se zadržali do 22 sata.

"Nakon toga su napustili tu kuću, sjeli u astru te se uputili prema Dževadu Ramulju, pa su iskoristivši noćne sate i smanjenju vidljivost, te su Ćamil Hašić i H.R. izišli iz vozila te prišli do mjesta gdje je bio tor sa ovcama i gdje se nalazila kamp-kućica u kojoj je Dževad Radmulj spavao", ističe se u presudi.

Kako se dodaje, nasilno su otvorili vrata kamp kućice, ušli unutra, te je sa razdaljine od oko dva metra, Ćamil Hašić ispalio više hitaca u pravcu čobanina koji je u tom momentu ležao.

Dževad Ramulj je od povreda preminuo, nakon čega su se napadači, ističe se, dali u bjekstvo u pravcu astre u kome ih je na mjestu vozača čekao Dževadov sin.

Uputili su se, dodaje se, u pravcu takozvane Petrove krivine, gdje su odbacili oružje, a nakon toga se vratili kućama u kojima žive, gdje su uklanjali tragove.

Ćamilu Hašiću je za ubistvo dosuđeno 16 i po godina robije, a za nošenje oružja četiri mjeseca, te je jedinstvena kazna 16 godina i osam mjeseci.

Podsjetimo, kako je ranije nezvanično objavljeno, Dževad je na računu imao oko 100.000 KM koje bi, u slučaju njegove smrti, naslijedila porodica.

Takođe je nezvanično objavljeno i da je, tokom saslušanja, policija došla i do priznanja da su Dževada pokušali da otruju mišomorom, s tim što mu otrov, osim povraćanja i slabosti, nije proizveo teže tegobe, pa su se odlučili za drastičniji potez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije