Hronika

Za utaju poreza dobio šest mjeseci uslovno

Za utaju poreza dobio šest mjeseci uslovno
Foto: Ilustracija | Za utaju poreza dobio šest mjeseci uslovno

SARAJEVO – Neđo Đukanović osuđen je na šest mjeseci uslovno zbog utaje poreza, a izrečena kazna se neće izvršiti ako optuženi u roku od jedne godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Od optuženog Neđe Đukanovića oduzima se imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela, i to novčani iznos od 57.777,47 KM, saopšteno je iz Suda BiH.

Kako je navedeno, optuženi Neđo Đukanović je kriv što je kao odgovorna osoba u samostalnoj trgovinskoj radnji "Market Bingo", u ime pravne osobe, u periodu od 2012. do 2015. godine, s ciljem izbjegavanja plaćanja poreznih obaveza propisanih poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, nepružanjem zahtijevanih podataka, kao i pružanjem lažnih podataka o stečenim oporezivim prihodima i činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa poreznih obaveza, ostvario oporezivi promet u ukupnom iznosu od 397.645,30 KM.

"Navedeni iznos optuženi nije evidentirao kroz svoje poslovne knjige niti je obračunao i prijavio porez na dodanu vrijednost u ukupnom iznosu od 57.777,47 KM, za koji iznos je oštećen budžet Bosne i Hercegovine", saopštio je Sud BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije