Hronika

Zabranu kretanja prekršilo 69 građana RS, 77 nije nosilo zaštitnu opremu

Zabranu kretanja prekršilo 69 građana RS, 77 nije nosilo zaštitnu opremu
Foto: Velibor Tripić | Zabranu kretanja prekršilo 69 građana RS, 77 nije nosilo zaštitnu opremu

BANJALUKA - Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji RS kojima je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim osobama na javnim površinama u vremenu od 15 do 5.00 časova u protekla 24 časa prekršilo je 68 građana u RS.

Kako je saopštio MUP RS policijski službenici su evidentirali i jednu osobu koja je prekršila izrečenu mjeru kućne izolacije i istovremeno prekršila policijski čas.

"Bez lične zaštitne opreme (zaštitne maske i rukavica) na javnim površinama, u protekla 24 časa zatečeno je 77 lica kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog", dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, zabrana kretanja, odnosno policijski čas na teritoriji Republike Srpske od danas, 7. maja na snazi je svaki dan od 22.00 časova do 5.00 časova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona "SARS-CoV-2" i "COVID-19" bolesti na teritoriji RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije