Hronika

Žalbe na kaznu od 20 godina robije za Trebinjca Spasa Milišića

Žalbe na kaznu od 20 godina robije za Trebinjca Spasa Milišića
Foto: N.N. | Žalbe na kaznu od 20 godina robije za Trebinjca Spasa Milišića

TREBINJE - Branilac Trebinjca Spasa Milišića (31), koji je za svirepo ubistvo sugrađanina Nemanje Šupljeglava (30) dobio zatvorsku kaznu od 20 godina, kao i okružni javni tužilac u ovom slučaju uložili su žalbe na visinu kazne koju je prije dva mjeseca izreklo Vijeće Okružnog suda u Trebinju.

U ovoj pravosudnoj ustanovi je potvrđeno da su žalbe podnesene na prvostepenu presudu zbog odluke o visini kazne, za koju tužilac smatra da je trebalo da bude veća, a branilac optuženog je uložio žalbu zbog odluke o kazni, ali i navodne povrede postupka, činjeničnog stanja...

U Okružnom sudu u Trebinju kažu da je u toku faza davanja odgovora na žalbu suprotnih strana.

"Kada sve to bude kompletirano, sjedinjuju se sve žalbe, kompletan spis i svi dokazi, tako da predmet ide Vrhovnom sudu Republike Srpske, što se očekuje tokom naredne sedmice", rečeno je u Sudu.

Milišić je na izuzetno svirep način ubio Šupljeglava, zaklavši sa ispred kafe-bara "Merlot" u Trebinju i to tako što je prethodno otišao po nož u svoju kuću u naselju Bihovi, udaljenu nekolika kilometra od Trebinja, a da se uz put nije ohladio od svoje namjere, što je i Sudsko vijeće uzelo kao otežavajuću okolnost, zajedno sa svirepošću ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije