Hronika

Žanu Teodoroviću određen jednomjesečni pritvor

Žanu Teodoroviću određen jednomjesečni pritvor
Foto: N.N. | Žanu Teodoroviću određen jednomjesečni pritvor

TUZLA - Tuzlanski Opštinski sud odredio je jednomjesečni pritvor Žanu Teodoroviću /40/ iz Tuzle zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja, sprečavanje službene osobe u vršenju radnje i nasilničko ponašanje.

Postoji sumnja da je Teodorović u alkoholisanom stanju u utorak veče, 11. decembra, u tuzlanskom naselju Sjenjak automobilom udario drugo vozilo na kojem je načinio materijalnu štetu i ugrozio dvije osobe, nakon čega je pobjegao sa mjesta saobraćajne nezgode.

Tokom uviđaja, Teodorović se vratio na mjesto događaja i kada ga je policija zaustavila on je jednog od policajaca udario vratima automobila, oborio i ponovo pobjegao.

Teodorović se nakon toga odvezao do sportske kladionice u tuzlanskom naselju Stupine, gdje je verbalno napao i vrijeđao više ljudi, dok je jednu ženu pokušao da udari, ali ga je u tome spriječio njen muž.

Osumnjičeni je iste noći uhapšen, te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva.

Iz tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva saopšteno je da je postupajući tužilac naredio sprovođenje istrage i ispitao osumnjičenog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije