Hronika

Zapaljena kuća, sumnja se na migrante

Zapaljena kuća, sumnja se na migrante
Foto: N.N. | Zapaljena kuća, sumnja se na migrante

CAZIN-Požar koji je izbio danas u jutarnjim satima u unutrašnjosti kuće u naselju Kapići, nadomak Cazina, ugašen je brzom intervencijom pripadnika vatrogasne jedinice iz tog grada.

Prema riječima komandira ove jedinice, Sabida Ružnića, gorjele su velike količine odbačene garderobe i raznog smeća, a s velikom vjerovatnoćom se pretpostavlja kako su požar izazvali migranti koji su boravili unutar objekta, a po izbijanju vatre udaljili se u za sada nepoznatom pravcu.

 „Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta, uglavnom se radi o nagorjelim zidovima unutar kuće“, kazao je Ružnić za „Nezavisne“.

 Inače, radi se o kući koja se nalazi u fazi izgradnje, čiji vlasnik živi i radi u inostranstvu, a u poslednjih mjesec dana, kako ističu mještani, migranti učestalo provaljuju i borave u njenoj unutrašnjosti.

U policiji ističu kako su načinili uviđaj na licu mjesta i da je u toku potraga za počiniocima požara.

Ističu kako su ovakvi incidenti dosta česti u poslednjih nekoliko mjeseci, te da migranti biraju napuštene i kuće bez nadzora kako bi boravili u njima.

 Tom prilikom, kako ističu, oni često lože vatru unutar takvih objekata kako bi se ugrijali ili pripremili sebi nešto za jelo, upotrebljavajući različite zapaljive supstance, uslijeg čega dolazi do izbijanja požara.

Na području Unsko sanskog kantona, prema procjenama policije, trenutno boravi više od 7.000 migranata, od čega je tek njih oko 3.000 smješteno u prihvatne centre.

 U nastojanju da pronađu sebi smještaj ili da dođu do novca ili hrane, migranti sve češće čine krivična djela što komplikuje ukupnu bezbjedonosnu situaciju u ovome kantonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije