Hronika

Zapaljena vozila dvojcu poznatom po švercu migranata

Zapaljena vozila dvojcu poznatom po švercu migranata
Foto: Ilustracija | Zapaljena vozila dvojcu poznatom po švercu migranata

NOVI GRAD - Dva BMW-a u vlasništvu Jasmina Selimagića iz Novog Grada i golf u vlasništvu njegovog sugrađanina Radomira Bašića zapaljena su u noći s nedjelje i ponedjeljka i to za manje od sat vremena, a policija traga za počiniocima.

Kako nam je potvrđeno, obojica su odranije dobro poznati policiji zbog krijumčarenja migranata, ali i po drugim krivičnim djelima.

Policija je juče tragala za piromanom ili više njih jer zasad nema informacija da se ove paljevine, koje su se desile na odvojenim lokacijama, mogu dovesti u vezu.

Međutim, ono što je poznato je da su dvojica starih policijskih znanaca ostala bez vozila koja su namjerno zapaljena u roku od oko 50 minuta jer je prvi požar prijavljen u ponedjeljak jedan čas iza ponoći.

Tada je prijavljen požar u Željezničkoj ulici i to na dva automobila u vlasništvu Selimagića.

Oba njegova BMW-a su u potpunosti izgorjela, a vatra je ugašena zahvaljući intervenciji pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad. Na gašenju su intervenisala tri vatrogasca s jednim vozilom.

Za manje od sat vremena vatrogascima je prijavljen novi požar na vozilu u mjestu Ravnice, opština Novi Grad.

Ovaj put zapaljen je Bašićev golf, koji je takođe u potpunosti izgorio.

Trojica vatrogasaca koji su intervenisali s jednim vozilom lokalizovali su i ovaj požar koji je prijavljen oko 1.50.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su uviđaj i utvrdili da je do požara došlo usljed djelovanja otvorenog plamena na vozila.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

Takođe, i u sarajevskom naselju Dolac malta rano isti dan je izgorio automobil, a vatra je zahvatila i dio balkona u prizemlju obližnje zgrade.

Vatrogasci iz Kantona Sarajevo dojavu o požaru u Fojničkoj ulici dobili su u 3.15, a izgorjelo je vozilo golf 6.

Zapaljena sjenara u Bijeljini

Bijeljinska policija traga za osobom koja je u mjestu Hase u tom gradu zapalila sjenaru.

"Policijskoj stanici Bijeljina u nedjelju oko 2.40 vlasnik je prijavio da mu je zapaljena sjenara. Požar su ugasili pripadnici Vatrogasne jedinice Bijeljina", naveli su iz PU Bijeljina.

Uviđajem je utvrđeno da je uzrok požara najvjerovatnije djelovanje otvorenim plamenom i u toku je istraga na rasvjetljavanju krivičnog djela paljevina. O svemu je obaviješten postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije