Hronika

Zaplijenili pečate i račune u LU Uzlomac, istražuju rad Glamočaka

Zaplijenili pečate i račune u LU Uzlomac, istražuju rad Glamočaka
Foto: N.N. | Zaplijenili pečate i račune u LU Uzlomac, istražuju rad Glamočaka

KOTOR VAROŠ - Policija je pretresla prostorije Lovačkog udruženja (LU) "Uzlomac" iz Kotor Varoša te izuzela niz premeta, uključujući pečate i završne račune, a pod lupom je, kako saznajemo, rad ovog udruženja pod rukovodstvom dugogodišnjeg lidera Nedeljka Glamočaka, inače narodnog poslanika (SDS).

"Nezavisne" saznaju da su pretrese izvršili pripadnici Policijske uprave Banjaluka, pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, a na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Kotor Varošu.

Sumnja se, naime, da su izvršena krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, te falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

"Tokom pretresa u petak pronađeni su i oduzeti dva pečata LU 'Uzlomac', finansijski izvještaji, završni računi, ulazne fakture i drugo o poslovanju ovog LU. Ti predmeti će biti deponovani u Osnovni sud Kotor Varoš", rekli su izvori "Nezavisnih".

Milan Vasiljević, koji je prije nešto više od godinu dana izabran za predsjednika LU "Uzlomac", potvrdio je za "Nezavisne" da su u petak pretresene prostorije ovog lovačkog udruženja.

"Policajci su u petak izuzeli dokumentaciju, završne račune i tako dalje. Uzeli su i dva pečata. Dolazio je i u subotu ujutru neko iz policije te uzeo treći pečat. Naime, Glamočak je kod sebe imao i treći primjerak pečata", naveo je Vasiljević u izjavi za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, sve te stvari su deponovane u sudu.

"Policiju zanima poslovanje 'Uzlomca' u vrijeme dok je njime rukovodio Glamočak", rekao je Vasiljević, koji dodaje da još nije preuzeo funkciju.

Podsjetimo, iz nedavnog rješenja Osnovnog suda u Banjaluci zaključuje se da su ispunjeni uslovi da se Vasiljević upiše u sudski registar kao predsjednik Lovačkog udruženja "Uzlomac" umjesto Glamočaka. Međutim, to rješenje nije pravosnažno.

Inače, Glamočak, čiju izjavu nismo uspjeli dobiti do zaključenja ovog broja "Nezavisnih", i ranije je bio pod lupom policije.

Početkom godine protiv njega je podnesen izvještaj zbog sumnje da je kao predsjednik "Uzlomca" odbio postupiti po zahtjevu Ministarstva poljoprivrede, šumarska i vodoprivrede RS i rješenju Inspektorata.

"Osumnjičen je da je izdao više lovnih dozvola, a kao posljedica toga izvršen je nezakonit odstrel divljači, čime je prekoračio granice svojih ovlaštenja i prouzrokovao štetu Lovačkom udruženju", naveli su tada iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije