Hronika

Zaplijenjena droga vrijedna 220.000 KM, uhapšena jedna osoba

Zaplijenjena droga vrijedna 220.000 KM, uhapšena jedna osoba
Foto: Arhiva | Zaplijenjena droga vrijedna 220.000 KM, uhapšena jedna osoba

ISTOČNO SARAJEVO - Policija u Istočnom Sarajevu uhapsila je E.S. sa područja Kantona Sarajevo zbog posjedovanja više od 40 kilograma droge vrijednosti između 150.000 i 220.000 KM, rekao je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je istakao da je pretresom stana i pomoćnih objekata koje je ovo lice koristilo u Hilandarskoj ulici u Istočnom Sarajevu pronađena velika količina droge, između ostalog 16 kilograma marihuane, 14 mobilnih telefona i veći broj novčanica.

Uhapšeni E.S. danas će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, rekao je Šehovac na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je policija sinoć oko 22.00 časa pretresla stan i druge prostorijae koje koristi E.S., postupajući prema prethodno prikupljenim operativnim saznanjima i naredbi Osnovnog suda Sokolac, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Šehovac je naglasio da je pronađeno 15,6 kilograma marihuane, 6,5 kilograma spida, 1,4 kilograma polusintetičke droge ENDEMA ili metilendioksimetamfetamina, 20,2 kilograma supstance kofein, pet litara amfetaminskog ulja koje služi za proizvodnju spida i 7.841 tableta ekstazija.

On je naveo da je oduzeto i pet digitalnih vaga i pribor za pakovanje droge.

"Ovo je veliki rezultat za Policijsku upravu Istočno Sarajevo i MUP Republike Srpske", naglasio je Šehovac i dodao da se rad na ovom predmetu nastavlja dalje.

Srna javlja da je riječ o Eminu Selimiću iz Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije