Hronika

Zaplijenjene cigare i duvan vrijednosti 84.000 KM, pogledajte snimak akcije

Zaplijenjene cigare i duvan vrijednosti 84.000 KM, pogledajte snimak akcije
Foto: UIO BiH | Zaplijenjene cigare i duvan vrijednosti 84.000 KM, pogledajte snimak akcije

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su duvan i duvanske proizvode bez akciznih markica čija se vrijednost procjenjuje na 84.280 maraka.

"Na području Zenice, pronađeno je 11.607 paklica cigareta neobilježenih akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, ukupne tržišne vrijednosti 60.000 KM. Ova roba pronađena je prilikom pretresa putničkog motornog vozila i garaže. Na drugoj lokaciji, prilikom pretresa putničkog motornog vozila pronađene su 772 paklice cigareta procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu od 4.000KM", navodi se u saopštenju UIO BiH.

Dodaje se da su na putu Sarajevo – Visoko, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, pronašli, a potom i privremeno oduzeli 120 kilograma rezanog sušenog duvana namijenjenog za prodaju na crnom tržištu u Sarajevu, ukupne vrijednosti 20.280 KM.

"Protiv lica kod kojih je pronađena navedena roba biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljen promet akciznim proizvodima iz člana 210.a Krivičnog zakona BiH. U aktivnostima na terenu službenici UIO koristili su opremu doniranu od strane Vlade SAD-a kroz program EXBS", dodaje se u saopštenju UIO.

Iz Uprave podsjećaju da su tokom 2020. godine službenici Regionalnog centra Sarajevo izvršili zapljenu 104.828 paklica cigareta i 3.390,30 kilograma duvana, procijenjene vrijednosti 1.097.100KM. 

Iz UIO su pozvali sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije