Hronika

Zatražen pritvor osumnjičenima za malverzacije pri polaganju vozačkog

Zatražen pritvor osumnjičenima za malverzacije pri polaganju vozačkog
Foto: N.N. | Zatražen pritvor osumnjičenima za malverzacije pri polaganju vozačkog

BANJALUKA - Republičko tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora za sedam uhapšenih u akciji "Aleter ego 1 i 2".

Grupu terete za zloupotrebe i uzimanje novca prilikom polaganja vozačkih ispita i izdavanja vozačkih dozvola.

Iz Republičkog javnog tužilaštva je, navodeći  inicijale, saopšteno da im je pritvor predložen zbog bojazni od uticaja na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i bojazni da će uništiti, falsifikovati ili izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

"Osumnjičeni D.K, M.P, D.S, B.P, I.L, M.G. i M.S. sumnjiče se da su od novembra 2021. godine do juna 2023. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Zvornika, Osmaka, Bratunca, Vlasenice kao i susjednih mjesta na teritoriji Tuzlanskog kantona učestvovali u izvršenju više krivičnih djela", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dodaje se da su sačinjavali lažne javne isprave potrebne za sticanje prava na polaganje vozačkog ispita i izdavanje vozačke dozvole i kao takve stavljali u opticaj i zato primali novac od kandidata koji su polagali vozački ispit

Dalje se navodi da se osumnjičeni terete da su učinili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelima falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i trgovina uticajem.

Navode da je prijedlog pritvora upućen sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije