Hronika

Zatražen pritvor za Luburu i Roguljića

Zatražen pritvor za Luburu i Roguljića
Foto: Dražan Pozderović | Zatražen pritvor za Luburu i Roguljića

BANJALUKA - Tužilaštvo BiH podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora za Nedeljka Luburu, visokorangiranog inspektora u MUP-u RS, i Bojana Roguljića sina banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, koji su uhapšeni juče u akciji MUP-a RS.

"Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva ističu da su lica koja su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičena za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje lica, pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, te zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

"U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se,  osumnjičeni organizovali radi krijumčarenja bezbjednosno interesantne osobe i potraživane  međunarodnim potjernicama radi teških krivičnih djela organizirang kriminala u regionu, uključujući i ubistvo. Navedena osoba je prokrijumčarena sa područja EU na područje BiH, nakon čega su joj osumnjičeni nastavili pružati pomoć u skrivanja", naveli su iz Tužilaštva.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim institucijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentovanja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja krivičnih djela u ovom predmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije