Hronika

Zatražen pritvor za Radomira Šušnjara

Zatražen pritvor za Radomira Šušnjara
Foto: N.N. | Zatražen pritvor za Radomira Šušnjara
Srna

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH da Radomiru Šušnjaru, optuženom za učešće u ratnom zločinu u Višegradu, bude određen jednomjesečni pritvor, dok se odbrana usprotivila tome i predložila određivanje kućnog pritvora.

Tužilac Seid Marušić rekao je da postoji realna opasnost od bjekstva optuženog, dodajući da je Šušnjar jednom već napustio BiH i nastanio se u Francuskoj i tako bio nedostupan organima gonjenja, prenosi Birn.

"Tužilaštvo smatra da postoji bojazan da će uništiti, sakriti i izmijeniti dokaze, ometati krivični postupak, uticati na svjedoke koji su direktne žrtve i njegovi susjedi. NJemu je poznat identitet svjedoka, optuženi bi imao motiv da izvrši uticaj na njih", objasnio je Marušić.

Advokat Slaviša Prodanović usprotivio se prijedlogu za određivanje pritvora, rekavši da tužilac Marušić nije pokazao ni postojanje osnovane sumnje.

Prodanović je rekao da se njegov branjenik nije krio i redovno je dolazio u Višegrad i kada je pokrenut postupak prestao je da dolazi jer su mu oduzeti dokumenti.

Prema njegovim riječima, Šušnjar je prošle godine tražio da se ovaj postupak ubrza.

"Predlažemo mjere za kućni pritvor i da ga svaka dva sata obilaze policijski službenici", dodao je Prodanović.

Na današnjem ročištu je rečeno da Šušnjar posjeduje državljanstvo BiH i Srbije, i iz tog razloga se tužilac Marušić nije složio s prijedlogom za kućni pritvor jer sumnja da bi optuženi mogao pobjeći u susjednu državu.

Optužnica protiv Šušnjara je potvrđena u oktobru prošle godine.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije