Hronika

Zatražen pritvor zbog pljačke i premlaćivanja starca

Zatražen pritvor zbog pljačke i premlaćivanja starca
Foto: N.N. | Zatražen pritvor zbog pljačke i premlaćivanja starca

ŠIROKI BRIJEG, GRUDE - Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu predložilo je određivanje pritvora za S.Č. (32) iz Gruda, a koji je osumnjičen za pljačku i premlaćivanje osamdesetčetvorogodišnjeg V.Č, potvrđeno je "Nezavisnim".

Terete ga za razbojništvo i nanošenje lake povrede, a odluku o prijedlogu za pritvor donijeće Opštinski sud u Ljubuškom.

"Osumnjičeni je 14. septembra popodne, u mjestu Rupine, opština Grude, pijan opljačkao osamdesetčetvorogodišnjaka i nanio mu lake povrede", saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu.

Kako se precizira, S.Č. je došao u kuću V.Č. znajući da starac živi sam i da u blizini njegove kuće nema susjeda, te da je kao takav bespomoćan.

"Uzvišenim tonom rekao mu je 'Daj pare, daj odma', a zatim ga je počeo daviti i udarati šakama u glavu. Kad je osamdesetčetvorogodišnjak pao na pod, ušao je u sobu gdje je pronašao i uzeo kovanice različitih valuta i apoena i pobjegao u smjeru Gruda", navode iz Tužilaštva.

Josip Aničić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu, rekao je da je pritvor zatražen zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponovo počiniti isto ili slično krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije