Hronika

Pratite nas na Google news

Zatraženo produženje pritvora Čoliću zbog napada na novinara

Zatraženo produženje pritvora Čoliću zbog napada na novinara
Foto: N.N. | Zatraženo produženje pritvora Čoliću zbog napada na novinara
Ljiljana Radić

BANJALUKA - Zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića, banjalučko tužilaštvo zatražilo je jutros da se banjalučkom bokseru Marku Čoliću (32) produži pritvor.

Pritvor mu je u Banjalučkom Okružnom sudu zatražen zbog mogućeg uticaja na saučesnika, a njegovo puštanje na slobodu  moglo bi izazvati narušavanje javnog reda i mira zbog težine krivičnog djela.

Gordan Jovišević, advokat Marka Čolića, je rekao da se ovdje ne radi o pokušaju ubistva, već o tjelesnoj povredi.

On je napomenuo da Kovačević ima jednu tešku tjelesnu povredu, a da su ostale lakše.

Podsjećamo da Čoliću pritvor ističe u ponedjeljak, a Okružni sud u Banjaluci mu je nedavno je potvrdio optužnicu kojom se sumnjiči da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem koji se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica, počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Podsjećamo, napad na Kovačevića koji je brutalno pretučen metalnim šipkama ispred svog stana, desio se 26. avgusta u banjalučkoj Ulici Banović Strahinje.

Tom prilikom zadobio je teške povrede zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Čolić je uhapšen u septembru zbog sumnje da je sa odbjeglim Dukićem napao Kovačevića i određen mu je jednomjesečni pritvor, koji je potom produžen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije